Elektronik som har förändrat världen

I den ständigt föränderliga teknikvärlden, speciellt elektronik, slutar det aldrig att förvåna mig vad som kan göras i denna tid. För inte så många år sedan var mobiltelefoner så stora som tegelhus och nu kan de lätt komma i händerna på ett barn.

I den ständigt föränderliga teknikvärlden, speciellt elektronik, slutar det aldrig att förvåna mig vad som kan göras i denna tid. För inte så många år sedan var mobiltelefoner så stora som tegelhus och nu kan de lätt komma i händerna på ett barn. Jag måste säga att mobiltelefoner har kommit långt, med inbyggda kameror, pekskärmar, webbläsare, obegränsade musiknedladdningar och anslutning till deras sociala nätverk som har blivit en del av vårt dagliga liv, det är fantastiskt hur många saker som har förbättrats. Kan vi föreställa oss teknik som denna för några år sedan?

Vilka är de mest populära elektroniska enheterna i dagens värld?

Detta för mig till spelkonsolen, vi har kommit långt från gamla Atari med svartvita rymdinkräktare som drar på skärmen för något jag stötte på för några dagar sedan, PlayStation Vita från Sony. Det här är deras senaste handhållna konsol med en OLED-pekskärm, dubbla analoga spakar, D pad-webbläsare och kamera bara för att nämna några saker. När det gäller grafiken på dagens spelkonsoler är de fantastiska, det är nästan som att du är där i spelet. Mobiltelefoner, datorer hur skulle vi leva utan dem idag? Jag hörde också nyligen att en annan tablet-liknande konsol som kan lanseras i slutet av året heter Project Fiona, som sägs kunna köra Windows 8 och ha en Intel i7-processor, något vi kanske har skrattat för inte många år sedan. Ja vi har kommit långt från gamla Atari.

Så här har tekniken förändrat världen sedan 2000

Jag tror att det finns många fler intressanta saker att se fram emot i framtiden. Jag hoppas att vi kan använda det väl. Jag tror att vi alla kan säga att livet utan våra elektroniska vänner kommer att bli mycket svårare nu när vi är vana vid dem. Var skulle vi vara utan tvättmaskiner, torktumlare, datorer och tv? Även vardagen kretsar kring våra elektroniska prylar. Vem kan säga att vi en dag kanske inte alls skulle kunna leva utan dem! Ja alla människor i den elektroniska tidsåldern är bra och verkligen en del av våra liv idag och många år framöver. Så nästa gång du tittar på en film är det maskinen som tar över världen, efter att ha tänkt lite på att det kanske inte är så långt borta. För all uppdaterad elektronik, kolla författarens webbplats.